LB Buitendouches 10 Beoordeling 9.3 gebaseerd op 24 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist !


Welke buitendouche past bij mij?


Dat is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen en graag beantwoorden. Het assortiment buitendouches dat wij aanbieden is vrij divers en bestaat uit vrijstaande ronde en rechte modellen en modellen die ingebouwd kunnen worden op bijvoorbeeld een tuinhuisje of poolhouse. Welke douche het beste bij u past is een persoonlijke keuze, maar er zijn ook een aantal praktische factoren die van invloed kunnen zijn op uw keuze.


Tuinplannen maken = keuze’s maken
Om de juiste douche voor uw tuin te kiezen is het ten eerste handig om een plan uit te werken. Door een plan te maken, wordt u van te voren gedwongen om keuze’s te maken. Keuze’s maken is belangrijk om eenheid te creeren en niet zomaar een paar willekeurige items met elkaar te combineren, die misschien op zich zelf wel heel mooi zijn, maar bij elkaar totaal niet tot zijn recht komen.

Bij het maken een plan is het goed om na te denken over de functies die u graag in de tuin wilt hebben. Wilt u kunnen douchen in de eigen tuin? Maak dan ruimte in het tuinontwerp voor een doucheplaats. Vergeet ook niet dat er een waterleiding in de buitenruimte aanwezig moet zijn. Wilt u ook graag dat er ook warm water uit de buitendouche komt, dan moet hiervoor een extra leiding gelegd worden. Het is dus verstandig om hier van te voren goed over na te denken, want als de tuin helemaal gereed is, is het zonde om de boel weer open te moeten breken.

Uw wensen op functioneel gebied bepalen ook gelijk al een deel van de keuze voor de buitendouche, want wilt u graag een buitendouche met warm water dan vallen alle uitvoeringen met een enkele aansluiting bijvoorbeeld al af. En bent u ook van plan om de buitendouche te gebruiken voor andere doeleinden dan alleen douchen, bijvoorbeeld om snel even de moddderschoenen (of de hond ;-) ) schoon te spoelen na een wandeling, dan is een extra handdouche op de buitendouche een welkome toevoeging.

U ziet dus, dat de functie al een zeer bepalende factor heeft bij het maken van uw keuze voor de juiste buitendouche.


Naast functie is smaak natuurlijk bepalend bij de keuze voor uw buitendouche
Wilt u veel groen in de buitenruimte, of kiest u voor een strakke onderhoudsvriendelijke tuin met weinig bomen en planten? Welke stijl krijgt de buitenruimte? Op welke plaats in de buitenruimte komt de douche te staan? Heeft u een grote tuin, een kleine tuin of een dakterras? Allemaal vragen die bepalend zijn voor de juiste keuze.

Voor een kleine tuin is een kleiner/slanker model zoals de Cumulus bijvoorbeeld een goede keuze. Maar heeft u een grotere tuin, of wilt u gewoon een statement maken met de buitendouche? Dan is de robuuste Calvus dé douche voor u! Zoekt u juist naar iets aparts, een buitendouche met een extra touch? Dan is de Cirrus met zijn industriële douchekraan een topkeuze.

Bovengenoemde zijn allemaal ronde modellen, maar een recht model zoals de Arcus is ook een echte eyecather en komt bijvoorbeeld in een tuinplan met veel ronde vormen zeer goed tot zijn recht.

Heeft u weinig plaats in de buitenruimte, dan biedt een inbouw buitendouche dé uitkomst! Onze Alto kan op een wand bevestigd worden en neemt daardoor weinig plaats in beslag. Maar ook als onderdeel van een wellness tuin bij de sauna of hottub kan de Alto het geheel helemaal afmaken.


Kleur of geen kleur op de buitendouche?
Nadat u bovenstaande overwegingen in kaart gebracht heeft, blijft er nog één vraag over. Welke kleur gaan we kiezen? Onze buitendouches worden allemaal vervaardigd van RVS, maar kunnen desgewenst in iedere RAL kleur gecoat worden. Deze coating is oersterk en blijft jarenlang mooi.

Wanneer u een tuin heeft met veel bomen en planten dan is een tuindouche in geborsteld rvs een zeer mooie keuze. Het kleuren van de tuin weerkaatsen namelijk in de douche waardoor deze helemaal een wordt met de tuin. Een prachtig gezicht als je het ons vraagt.

Maar ook een zwarte buitendouche is helemaal hot and happening! Zwart in het interieur is al een tijdje zeer populair en wordt dan ook veelvuldig in het interieur toegepast. Met een zwarte buitendouche trekt u deze moderne stijl heel eenvoudig door naar buiten.

Maar iedere andere RAL kleur kan ook! Zelf kozen wij al eerder voor wit. Maar ook legergroen of hemelsblauw kan natuurlijk. Het is maar net welke kleur u mooi vind en passend vindt voor uw buitenruimte. Misschien kiest u bij een Japanse tuin wel voor een tuindouche in kersenrood…? Het kan allemaal!

   


Buitendouche in kustgebied
Komt de buitendouche in de buurt van zeewater te staan, dan raden wij kleurcoating en geborsteld rvs ten zeerste af! Door de invloeden van het zout uit het zeewater kan de douche lelijke krassen krijgen. Om dit te voorkomen kiest u voor RVS 316. Dit RVS is bestand tegen zeewater invloeden, waardoor ook aan kustgebieden uw buitendouche jarenlang mooi blijft. Meer informatie hierover is te vinden in het artikel “Zeewater bestendige buitendouche”. 


Wij staan voor u klaar
De keuze uit onze modellen is ruim en kan moelijk lijken, maar als u over bovenstaande vragen goed nadenkt zal u toch vrij snel tot de juiste keuze komen. Heeft u toch wat extra hulp nodig, of wilt u meer weten over onze buitendouches? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.


« Terug naar het overzicht