LB Buitendouches 10 Beoordeling 9.1 gebaseerd op 7 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist !


Heeft LB Solutions ook een solar buitendouche?


Wij krijgen regelmatig de vraag waarom wij geen solar buitendouche in ons assortiment hebben. Een solar buitendouche maakt gebruik van zonne-energie om het water op te warmen en lijkt daarmee een duurzaam alternatief voor een buitendouche die aan een warm water installatie gekoppeld is.

Hoe werkt een solar buitendouche?

De werking van een solar buitendouche is eenvoudig: er wordt water in een reservoir opgeslagen en dit wordt verwarmd met de warmte van de zon. En daarin zit gelijk het antwoord op de vraag waarom LB Solutions geen solar buitendouche in het assortiment heeft. Een solar buitendouche kan nl. nooit hetzelfde comfort bieden als een buitendouche op een cv-installatie. Warm water gebruik je bij een buitendouche doorgaans niet op zonovergoten dagen, maar juist op dagen dat het buiten kouder is. In Nederland zijn dit, door bewolking, ook meestal de dagen dat er maar weinig energieopbrengst van de zon is. Het waterreservoir kan daardoor onvoldoende opwarmen en een lekkere warme douche is op dat moment niet haalbaar.

Wat is dan wél een duurzame oplossing voor warm buiten douchen?

Wanneer u graag zonder gas het water van uw buitendouche wilt verwarmen, dan is een elektrische doorstroom boiler een heel goed alternatief. Deze kan op iedere plek waar een stroomaansluiting is, geplaatst worden en daarmee de warm water toevoer naar de buitendouche reguleren.

Wanneer u nog bezig bent met de aanleg van uw tuin, kunt daarnaast overwegen om de stroomvoorziening voor het doorstroom apparaat zo dicht mogelijk bij de buitendouche te plaatsen. Creëer bv. een technische ruimte in een tuinhuisje of poolhouse nabij de buitendouche. Door het apparaat zo dicht mogelijk bij de buitendouche te plaatsen wordt het leidingtraject tot een minimum beperkt, waardoor er ook minder water verbruikt wordt.

Op deze manier kunt u dus op duurzame wijze genieten van een heerlijk warme douche in de buitenlucht.

Vragen over energiezuinig buiten douchen?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om op zo duurzaam mogelijke wijze te genieten van uw buitendouche. Neem contact met ons op of plan een bezoekje in onze werkplaats en showroom.


« Terug naar het overzicht