LB Buitendouches 10 Beoordeling 9.6 gebaseerd op 15 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist !


Een tuinbadkamer, in eigen tuin? Waarom niet?


Op vakantie heeft u vast al eens genoten van een badkamer in de buitenlucht. Dat is toch heerlijk!? Dus waarom zou u dat niet ook in eigen tuin creëren? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, want met een buitendouche van LB Solutions bent u al een heel eind, wij geven u wat tips.

De voordelen van een tuinbadkamer

Buiten douchen is wellness in eigen tuin, pure verwennerij! Maar daarnaast is het ook zeer praktisch, denk bijvoorbeeld aan het kunnen afspoelen van de hond na een (modderige) wandeling, het schoonmaken van de fiets na een fikse rit, snel afkoelen na een sportieve workout sessie, etc. Geen vieze voeten, hondenpootjes, wandelschoenen of sportkleding meer binnen, heerlijk toch?

De outdoor badkamer is dus een hele fijne en functionele toevoeging aan uw woning.

Hoe maak ik een tuinbadkamer?

Voordat u begint, is het verstandig om eerst een goed plan te maken. Bekijk de buitenruimte goed en bepaal de plaats van uw tuinbadkamer. Volg de zonnestand gedurende de dag en bedenk op welk moment van de dag u het liefste gebruik zou willen maken van de buitenbadkamer en of u op dat moment het liefste in de zon of in de schaduw wilt staan.

Bedenk dan een mooie indeling en manier waarop u de tuinbadkamer in het tuinontwerp zou willen integreren. De buitendouche is een sieraad voor iedere tuin en kan als een eyecather vrijstaand geplaatst worden. Heeft u liever wat meer privacy tijdens het buiten douchen? Plaats dan een afscheiding, te denken valt aan een natuurlijke wand (kies dan voor groenblijvende planten), een strak gestucte muur, een houten lattenwand, etc. Laat ook de vloer aansluiten bij het ontwerp, kies bijvoorbeeld kiezel om een natuurlijke uitstraling te creëren of neem grote tegels voor een modern en strak eindresultaat.

De keuzes om uw buitenbadkamer vorm te geven, zijn enorm, maar geen stress want velen gingen u al voor. Kijk daarom eens wat anderen deden en maak bijvoorbeeld een moodboard op Pinterest. Bekijk ook zeker even onze impressie pagina, want daar zijn hele mooie voorbeelden te vinden.


Tuinplan gereed en nu?

Weet u hoe de tuinbadkamer eruit moet gaan zien? Kies dan de juiste buitendouche erbij. Wij hebben diverse standaardmodellen waarvan er altijd wel een is die bij uw tuinontwerp zal passen. Om u op weg te helpen bij die keuze, hebben we het artikel ‘welke buitendouche past bij mij?’ geschreven. Lees dit ook zeker even door, het zal u helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Buitendouche plaatsen en de ruimte verder afmaken

Onze buitendouches plaatsen en aansluiten is niet moeilijk en kunt u in principe aan iedere installateur overlaten. Nadat deze geplaatst is, kan de tuinbadkamer verder afgestyled worden. Denk bijvoorbeeld aan een handdoekenrekje binnen handbereik, zeeppompjes en een krukje voor wat extra verwenproducten en om wat kleding op te kunnen leggen. Wilt u helemaal voor luxe gaan met de buitenbadkamer? Plaats dan bij de buitendouche ook een badkuip! Hieronder ziet u een prachtig voorbeeld van een outdoor bad bij het Zuid-Afrikaanse Morokuro Farmhouse. Zij plaatsen dit bad bij een van hun luxe gastenverblijven. Voor een aantal andere buitenbadkamers kozen zij voor de Calvus buitendouche van LB Solutions.

Aarzel niet langer en kies voor een tuinbadkamer

Ook genieten van outdoor wellness in eigen tuin? Wacht dan niet langer en ga voor die tuinbadkamer! Heeft u nog vragen, dan staan wij uiteraard voor u klaar. Neem contact met ons op of maak een afspraak in onze werkplaats & showroom.


« Terug naar het overzicht