LB Buitendouches 10 Beoordeling 9.3 gebaseerd op 24 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist !


Kalkvorming en watervlekken op buitendouche voorkomen?


Onze buitendouches worden allemaal vervaardigd van hoogwaardig rvs en kunnen dus tegen een stootje. Naast de uitvoeringen in geborsteld rvs en rvs 316, kunnen onze buitendouches ook in iedere gewenste kleur gecoat worden. Hierdoor is er altijd wel een buitendouche die bij uw tuinontwerp past. Een strakke tuin met veel zwarte accenten? Dan is een buitendouche in zwart een prachtige aanvulling daarop. Maar misschien kiest u wel voor een tuin in Japanse stijl en is een buitendouche in kersenrood wel een veel mooiere keuze? Het kan allemaal, dus laat uw creativiteit de vrij loop zouden wij zeggen!

Het op kleur laten maken van de buitendouche is vrij populair en met name zwart is een veelgevraagde kleur. Maar daarmee komt ook regelmatig de vraag: ‘is zwart niet erg vlek gevoelig?’ Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, daar waar het water kalkrijk is, bestaat altijd de mogelijkheid dat kalk (en vuil) zich hechten aan de buitendouche, of deze nu wel of niet gecoat is met een kleur naar keuze. Ook opgedroogd water kan lelijke vlekken achterlaten op uw buitendouche.

Maar deze kalk- en watervlekken hoeven geen probleem te zijn en kunnen daarnaast zeer eenvoudig verwijderd én voorkomen worden.

Vlekken verwijderen en voorkomen is een koud kunstje!

Onze tips om kalkvorming en watervlekken op de buitendouches te voorkomen, zijn:

  1. Maak de buitendouche na gebruik altijd droog met een zachte doek om te voorkomen dat water- en kalkvlekken kunnen ontstaan.
  2. Reinig daarnaast de buitendouche een aantal keer per jaar met een speciaal onderhoudsmiddel voor RVS. Het middel laat een microscopisch dun laagje achter dat droog aanvoelt en langdurige bescherming biedt tegen, corrosie, vingerafdrukken, bacteriën, watervlekken en vuil. Het reinigt, hersteld glans, vertraagd dof worden en beschermt roestvast staal langdurig tegen vervuiling, allemaal in één bewerking. Breng het middel met een zachte doek aan op de buitendouche en u bent klaar. Weinig werk, groots resultaat.

In het artikel ‘hoe rvs reinigen’ leest u nog meer over het reinigen en beschermen van uw buitendouche. Vermijd in ieder geval het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen lelijke vlekken op het RVS veroorzaken.

Heeft u nu het lezen van dit artikel nog vragen over het onderhoud van uw buitendouche? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij adviseren u graag.


« Terug naar het overzicht